Skip to main content
7de jaar - Muziek

Over

visie

Heb je jouw middelbaar diploma op zak? Heb je beslist om vanaf nu voluit voor muziek te gaan, maar is de stap naar het hoger kunstonderwijs nog nét iets te groot voor jou? Dan is het vervolmakingsjaar (7dejaar) van Kunsthumaniora Brussel dé juiste keuze voor jou!

Op 1 schooljaar tijd word je klaargestoomd voor de toelatingsproef aan het conservatorium van jouw keuze. Je start met een opleiding waarin passie centraal staat, met gelijkgestemden die elkaar stimuleren en motiveren, en dit onder begeleiding van een gedreven Leerkrachtenteam. Deze leerkrachten staan met beide voeten in het muziekleven, zowel uitvoerend als creërend, en zijn tevens gepassioneerde lesgevers. Zij zullen je helpen jouw talenten maximaal te ontplooien!

Vervolmakingsjaar 

Je krijgt TWEE uur individueel les hoofdinstrument, een half uur tweede instrument én bijhorende specialisatie. Daarnaast speel met je medestudenten in kamermuziekensembles en het symfonisch orkest (Klassiek) of combo’s (Pop/Jazz). Ook alle andere vakken staan rechtstreeks in functie van je toelatingsproef en opleiding aan het conservatorium. De vele concerten en voorstellingen geven je de kans om uit te groeien tot een jonge, gedreven podiumkunstenaar.

Coördinator Klassiek: Tijl Verhaeghe

Coördinator Pop/Jazz: Wietse Meys

Toelatings
proeven

Om aan het 7de jaar Muziek Kunsthumaniora Brussel te starten, dien je te slagen voor een toelatingsproef. 

Meer informatie over de toelatingsproeven

lessentabel

7de jaar muziek

vakKlassiek (aantal uur)Pop/Jazz (aantal uur)
Instrument 1  2 2
Instrument 2 0,5 0,5
Specialisatie 1,5 0,5
Combo - 4
Orkest 2 -
Kamermuziek 1 -
Koor 2 2
Algemene Muziekleer 5 5
Muziektheorie 1 1
Arrangement / Analyse 1 1
Muziekesthetica 2 2
Kunstgeschiedenis 2 2
Projectwerking 2 2
Lichaamsbeheersing & Podiumprésence 2 2
Stemvorming 2 2Vervolmakingsjaar

VakKlassiek (Aantal uur)Pop/Jazz (Aantal uur)
Instrument 1 2 2
Instrument 2 0,5 0,5
Specialisatie 1,5 0,5
Combo - 4
Orkest 2 -
Kamermuziek 1 -
Koor 2 2
AML  5 5
Muziektheorie 1 1
Arrangement 1 1
Muziekesthetica 1 1

jouw toekomst

Kunsthumaniora Brussel bereidt je voor op een bachelor- of masteropleiding aan de beste conservatoria in binnen- en buitenland. Onze school onderhoudt nauwe banden met een heel aantal van deze instituten. Via gemeenschappelijke

docenten hebben wij steeds een correct beeld van wat er leeft in het hoger muziekonderwijs en kunnen we jou dé ideale voorbereiding aanbieden.

Wij begeleiden jou naar een succesvolle toekomst!