Woord

Onze visie

In de richting Woord krijg je een ruime artistieke vorming met vakken zoals toneel, voordracht en dramatische expressie, maar ook audiovisuele vorming, hedendaagse dans en muziek. Je ontplooit je creatieve mogelijkheden op lichamelijk en geestelijk vak, en krijgt een intensieve stem- en lichaamstraining. Hiernaast timmer je stevig aan je algemene kennis en ontwikkel je een breed cultureel en maatschappelijk bewustzijn. Je leert om zelfstandig, mondig, kritisch en verantwoordelijk te zijn. Je beleeft samen met je klasgenoten een heel persoonlijk en intensief groeiproces. 

In deze opleiding krijg je de kans om met verschillende podiumkunstenaars aan de slag te gaan en begeleid te worden door ervaren en professionele leerkrachten. Je brengt veel tijd door in de woordstudio’s en bezoekt theatervoorstellingen en tentoonstellingen. Tijdens de projectweken werk je cross-over, zodat je in contact komt met andere kunstdisciplines. Je ontwikkelt jezelf tot een podiumpersoonlijkheid die van verschillende markten thuis is en met een kritische en open blik in de wereld staat.

Coördinator: Bart Danckaert

Toelatings
proeven

Om aan de richting Woord op Kunsthumaniora Brussel te starten, dien je te slagen voor een toelatingsproef. Een toelatingsproef is ook een gelegenheid om onze manier van werken te leren kennen en enkele kunstvakdocenten te ontmoeten. 

Meer informatie over de toelatingsproeven

Meer info

Schrijf je in

Schrijf je in voor de toelatingsproeven

jouw toekomst

Kunsthumaniora Brussel bereidt je voor op het Hoger Kunstonderwijs voor podiumkunsten (theater, dans) en audiovisuele kunsten (film, fotografie). Maar ook voor meer algemene richtingen waarin je met mensen werkt, je jezelf verdiept in talen, geschiedenis, kunst en cultuur, of waarin communicatie en media een belangrijke rol spelen, sta je sterk in je schoenen. Met je diploma kunstsecundair onderwijs kan je aan iedere opleiding starten aan de hogeschool of universiteit. Je toekomst ligt open!

In Beeld

Werkweek 2021
6 Woord
Werkweek 2021
5 Woord

lessentabel

Lessentabel Algemene Vakken

 

Vak 2de graad 3de graad
Duits - 2
Engels 2 2
Frans 2 3
Nederlands 3 4
Geschiedenis 2 2
Levensbeschouwing 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Wetenschappen 3  
Natuurwetenschappen  - 1
Aardrijkskunde - 1
Wiskunde 3 2
Maatschappelijke vorming, Coach, Flex 3 -

Lessentabel kunstvakken 2de graad

Vak 2de graad

Algemene verbale vorming

2

Audiovisuele Vorming

3

Dramatische expressie

2

Hedendaagse dans

2
Kunstbeschouwing 2 + 1

Muziektheater (Koorzang, Samenspel, Crea, AML)

2

Lessentabel kunstvakken 3de graad

Vak 3de graad

Audiovisuele Vorming

3

Dramaturgie

1

Hedendaagse Dans

2

Koorzang

1

Kunstgeschiedenis

1

Muziekesthetica

1

Muziektheater

2

Toneel

3

Voordracht

1

Welsprekendheid

1
Voor dit vak maken de leerlingen een keuze tussen Anglicaanse godsdienst, Islamitische godsdienst, Israëlitische godsdienst, Katholieke godsdienst, Niet-confessionele Zedenleer, Orthodoxe godsdienst of Protestantse godsdienst.


Nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van onze school.

 • Chrysantenstraat 26
  1020 Brussel
 • Tel: 02/502.05.04
 • VZW Da Capo
  Ond.-nr 0849.219.261

 • Chrysantenstraat 26
  1020 Brussel
 • Tel: 02/474.06.36 (na 17 uur)
  GSM: 0470 80 16 46

© Design by Germit Productions