Skip to main content
Saxofoonstage

Over

30 juni tot en met 2 juli: saxofoonstage Brussel.

Tijl Verhaeghe, leerkracht saxofoon aan de Kunsthumaniora Brussel, organiseert dit jaar voor de 15de maal de saxofoonstage.

Naast een heel fijne 3-daagse met een overvloed aan SAX, zorgt Tijl telkens voor een aantal activiteiten die de deelnemers nóg meer plezier zullen bieden.

De stage staat open voor alle leerlingen saxofoon vanaf 2.2 tot en met conservatoriumstudenten. Zij krijgen instrumentles (individueel) en worden ingeschakeld in kleinere kamermuziekgroepen zoals kwartetten.
Alle deelnemers spelen ook samen in het grote saxofoonchoir, zonder meer het hoogtepunt van de stage!

Voor jonge kinderen die toch al heel graag de stage willen meemaken is er een “programma op maat”.

Tijl zal ook dit jaar een beroep doen op een team van gemotiveerde leerkrachten. De masterclass wordt verzorgd door niemand minder dan Pieter Pellens.

De deelnemers kunnen elke avond naar huis gaan of op het volledig vernieuwde internaat van de kunsthumaniora overnachten. Naast de mooie lokalen en de concertzaal is dit zeker een extra troef! Het internaat is op de tweede en de derde verdieping van het gebouw zelf, zodat internen de school niet moeten verlaten om op hun kamer te geraken.

Voor de internen organiseert het feestcomité van deze stage avondactiviteiten, zodat de leerlingen zich ook ‘s avonds geen seconde vervelen.

Op het slotconcert op 2 juli om 18 uur krijgen de deelnemers de kans om te tonen waaraan zij gedurende deze driedaagse gewerkt hebben. Ook solisten kunnen zich muzikaal in de kijker spelen. Zij worden hierbij vakkundig begeleid op piano door Paul Hermsen of door het saxofoonchoir.
Dit slotconcert vindt plaats in de feestzaal van de Kunsthumaniora.

Alle ouders, familie en kennissen worden hierop vriendelijk uitgenodigd. Na het concert kan u genieten van een gezellige receptie in onze binnentuin.

Organisator van de stage Tijl Verhaeghe

  • Individuele lessen

    Op de saxofoonstage geeft een team van gemotiveerde en gerespecteerde leerkrachten les. Tijl Verhaeghe, Sofie Gijsbers, Lieve De Rop, Pieter Delaere, Sarah Decroubele, Tom Hondeghem, Thijs Vanmarcke en Pieter Pellens verzorgen de saxofoonlessen. Van zelfsprekend kan het aantal leerkrachten nog aangepast worden. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen.

    De leerlingen worden verdeeld volgens graad (of gelijkgesteld niveau) en krijgen over de drie dagen gespreid les van elk van de leerkrachten. In de individuele les leer je op verschillende manieren bij. Enerzijds krijg je zelf les van de leraar en word je gestimuleerd om aan je eigen speelniveau te werken, en anderzijds leer je enorm veel door het bekijken en beluisteren van een andere leerling van jouw groep die les krijgt.

    Vanzelfsprekend komt iedereen bij elke leraar aan de beurt. Dit wordt in goede banen geleid door een perfect geolied doorschuifsysteem. Leerlingen die in aanmerking komen voor een solo op het slotconcert worden ook individueel begeleid door Tijl en werken uitgebreid met de Paul Hermsen, onze piano of saxofoon begeleider.

  • Ensemble

    Leerlingen die ook graag in kleinere samenspelgroepen willen spelen mogen dit melden op het inschrijvingsformulier.
    Zij krijgen dan een mix van individuele lessen en samenspel (trio, kwartet,…).
    In samenspraak met de leerkrachten kan hieraan gewerkt worden.
    Vanzelfsprekend is dit onderdeel afhankelijk van het aantal inschrijvingen en daarmee samenhangend de mogelijkheid om tijd vrij te maken.

  • Choir

    Alle deelnemers van onze stage worden opgenomen in een saxofoonchoir en werken samen aan stukken die op het slotconcert gespeeld zullen worden.
    Tijdens de verschillende repetities kan in kleinere groepen gewerkt worden, onder leiding van een van de leerkrachten, of met alle leerlingen samen.
    Het saxofoonchoir wordt gedirigeerd door Tijl Verhaeghe.

  • Dagindeling

    Binnenkort beschikbaar

  • Docenten

    TIJL VERHAEGHE
    tijlverhaeghe

    LIEVE DE ROP
    lievederop

    PIETER DELAERE
    pietedelaere

    SARAH DECROUBELE
    sarahdecroubele

    PAUL HERMSEN
    paulhemsen

    SOFIE GIJSBERS
    astridtison

    THIJS VANMARCKE
    thijsvanmarcke

    TOM HONDEGHEM
    tomhondeghem

    PIETER PELLENS
    pieterpellens

  • Masterclass

  • Praktisch

    KOSTPRIJS VOOR DE STAGE

    Internen: €190 (maaltijden inbegrepen)
    Externen: €150 (middagmaal inbegrepen)

    Mensen die zich onmogelijk 3 dagen kunnen vrij maken, kunnen contact opnemen met tijl voor alle afspraken ronde een aangepast programma via
    tijl verhaeghe: 
    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0475 91 63 79

    WAT MOETEN JULLIE MEEBRENGEN?
    Externen
    Instrument (en) en benodigdheden (rieten, …)
    Partituren van de repertoirestukken + de pianopartituur
    Potlood

    Internen
    idem externen
    +
    Kledij voor 3 dagen
    Medicatie (indien van toepassing)
    Slaapzak of deken
    Hoeslaken & kussen of kussenovertrek
    Toiletgerief
    Douchehanddoek
    Geld voor een drankje aan de bar

     

  • Flyer

    Binnenkort beschikbaar

Schrijf je in

Uiterlijk zaterdag 22 juni 2024. Deze deadline laat ons toe om een mooi gestructureerde planning voor individuele lessen, kamermuziek en ensemble op te stellen.

Hoe? Door het invullen van onderstaand inschrijvingsformulier!

Geef bij jullie inschrijving ook jullie voorkeur voor kamermuziek en / of individuele lessen op.

Volwassenen die een aangepast programma wensen spreken dit persoonlijk af met Tijl via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of op het telefoonnummer 0475 91 63 79.

De inschrijving is pas definitief na storting van het inschrijvingsgeld op het rekeningnummer BE43 8335 2994 3501, met vermelding van je naaminstrument en “saxofoonstage 16”.

Mocht het formulier niet verschijnen, klik hier