Saxofoonstage

Over

1 juli tot 3 juli: saxofoonstage Brussel.

Tijl Verhaeghe, leerkracht saxofoon aan de Kunsthumaniora Brussel, organiseert dit jaar voor de 13de maal de saxofoonstage. Vanzelfsprekend wordt de Corona-evolutie op de voet gevolgd en wordt er gewerkt aan verschillende scenario’s die het zullen toelaten om alles correct en veilig te laten verlopen.
We houden jullie steeds op de hoogte van alle wijzigingen.

In het uiterste geval dat de stage tóch afgelast zou moeten worden, wordt het inschrijvingsgeld integraal teruggestort.

Naast een heel fijne 3-daagse met een overvloed aan SAX, zorgt Tijl voor een paar nieuwe initiatieven die de deelnemers nóg meer plezier zullen bieden.

De stage staat open voor alle leerlingen saxofoon vanaf Lagere 3 tot en met conservatoriumstudenten. Zij krijgen instrumentles (individueel) en worden ingeschakeld in kleinere kamermuziekgroepen zoals kwartetten.
Wanneer de Corona-situatie en de protocollen het ons toelaten worden alle deelnemers opgenomen in het grote saxofoonchoir! Anders wordt een plan B uitgewerkt in kleinere groepen of individueel.

Ook dit jaar is er voor jonge kinderen die toch al heel graag de stage willen meemaken een “programma op maat”.

Tijl zal ook dit jaar een beroep doen op een team van gemotiveerde leerkrachten. De masterclass van dit jaar wordt verzorgd door het Berlage Saxophone Quartet.

De deelnemers kunnen elke avond naar huis gaan of op het internaat van de kunsthumaniora overnachten. Naast de mooie lokalen en de concertzaal is dit zeker een extra troef! Het internaat is op de tweede en de derde verdieping van het gebouw zelf, zodat internen de school niet moeten verlaten om op hun kamer te geraken.
OPGELET! Gezien 1 verdieping van ons internaat vernieuwd wordt maken we van de nood een deugd en geven we de kans aan jongvolwassenen en volwassenen om te logeren op “CAMPING KHB”. Eigen tentjes kunnen in onze binnentuin opgesteld worden, wat gegarandeerd zal zorgen voor een heuse festivalsfeer! :-)

Voor de internen organiseert het feestcomité van deze stage avondactiviteiten, zodat de leerlingen zich ook ‘s avonds geen seconde vervelen.

Op het slotconcert op zaterdagavond 3 juli om 18 uur krijgen de deelnemers de kans om te tonen waaraan zij gedurende deze driedaagse gewerkt hebben. Ook solisten kunnen zich muzikaal in de kijker spelen. Zij worden hierbij vakkundig begeleid op piano door Paul Hermsen of door het saxofoonchoir.
Dit slotconcert vindt plaats in de feestzaal van de Kunsthumaniora.

Alle ouders, familie en kennissen worden hierop vriendelijk uitgenodigd. Mocht dit niet mogelijk zijn omwille van Corona zullen er online alternatieven aangeboden worden. Na het concert kan u genieten van een gezellige receptie, hopelijk in onze binnentuin, anders “vanuit uw kot”.

Organisator van de stage Tijl Verhaeghe

 • Individuele lessen

  Op de saxofoonstage geeft een team van gemotiveerde en gerespecteerde leerkrachten les.
 Tijl Verhaeghe, Sofie Gijsbers, Lieve De Rop, Pieter Delaere, Sarah Decroubele, Tom Hondeghem, Thijs Vanmarcke en Pieter Pellens verzorgen de saxofoonlessen. Van zelfsprekend kan het aantal leerkrachten nog aangepast worden. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen.

  De leerlingen worden verdeeld volgens graad (of gelijkgesteld niveau) en krijgen over de drie dagen gespreid les van elk van de leerkrachten. In de individuele les leer je op verschillende manieren bij. Enerzijds krijg je zelf les van de leraar en word je gestimuleerd om aan je eigen speelniveau te werken, en anderzijds leer je enorm veel door het bekijken en beluisteren van een andere leerling van jouw groep die les krijgt.

  Vanzelfsprekend komt iedereen bij elke leraar aan de beurt. Dit wordt in goede banen geleid door een perfect geolied doorschuifsysteem. Leerlingen die in aanmerking komen voor een solo op het slotconcert worden ook individueel begeleid door Tijl en werken uitgebreid met de Paul Hermsen, onze pianobegeleider.

 • Ensemble

  Leerlingen die ook graag in kleinere samenspelgroepen willen spelen mogen dit melden op het inschrijvingsformulier.
  Zij krijgen dan een mix van individuele lessen en samenspel (trio, kwartet,…).
  In samenspraak met de leerkrachten kan hieraan gewerkt worden.
  Vanzelfsprekend is dit onderdeel afhankelijk van het aantal inschrijvingen en daarmee samenhangend de mogelijkheid om tijd vrij te maken.

 • Choir

  Alle deelnemers van onze stage worden opgenomen in een saxofoonchoir en werken samen aan stukken die op het slotconcert gespeeld zullen worden.
  Tijdens de verschillende repetities kan in kleinere groepen gewerkt worden, onder leiding van een van de leerkrachten, of met alle leerlingen samen.
  Het saxofoonchoir wordt gedirigeerd door Tijl Verhaeghe.

 • Dagindeling

  Binnenkort beschikbaar

 • Docenten

  TIJL VERHAEGHE
  tijlverhaeghe

  LIEVE DE ROP
  lievederop

  PIETER DELAERE
  pietedelaere

  SARAH DECROUBELE
  sarahdecroubele

  PAUL HERMSEN
  paulhemsen

  SOFIE GIJSBERS
  astridtison

  THIJS VANMARCKE
  thijsvanmarcke

  TOM HONDEGHEM
  tomhondeghem

  PIETER PELLENS
  pieterpellens

 • Masterclass

  BERLAGE SAXOPHONE QUARTET

  berlage

 • Praktisch

  KOSTPRIJS VOOR DE STAGE

  Internen: €175, leerling kunsthumaniora Brussel €125 (maaltijden inbegrepen)
  Externen: €125 (middagmaal inbegrepen)

  Mensen die zich onmogelijk 3 dagen kunnen vrij maken, kunnen contact opnemen met tijl voor alle afspraken ronde een aangepast programma via
  tijl verhaeghe: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 0475 91 63 79

  WAT MOETEN JULLIE MEEBRENGEN?
  Externen
  Instrument (en) en benodigdheden (rieten, …)
  Partituren van de repertoirestukken + de pianopartituur
  Potlood

  Internen
  idem externen
  +
  Kledij voor 3 dagen
  Medicatie (indien van toepassing)
  Slaapzak of deken
  Hoeslaken & kussen of kussenovertrek
  Toiletgerief
  Douchehanddoek
  Geld voor een drankje aan de bar

 • Flyer

Schrijf je in

De saxofoonstage is volledig volboekt. 

De inschrijvingen zijn bijgevolg gesloten.

Voor degene die reeds ingeschreven zijn maar nog niet betaald zouden hebben, dit zijn de betalingsgegevens:

Rekeningnummer BE43 8335 2994 3501

Met vermelding van je naam, instrument en “saxofoonstage 13”.Nieuwsbrief

Schrijf je in om op de hoogte te blijven van onze school.

 • Chrysantenstraat 26
  1020 Brussel
 • Tel: 02/502.05.04
 • Chrysantenstraat 26
  1020 Brussel
 • Tel: 02/474.06.36 (na 17 uur)
  GSM: 0470 80 16 46

© Design by Germit Productions