All for Joomla All for Webmasters

De Jossen - 16 mei 2018

20180516 internaat dejossen

Intrigerende versie van ‘De Jossen’ (Tom Lanoye) door jonge Brusselse kunstenaars, in een regie van Geoffrey Debondt.

Voor deze voorstelling gaat Geoffrey - oudleerling en intussen beloftevolle theatermaker - aan de slag met 13 jongeren die verblijven in ‘De Muze’, het internaat van de Kunsthumaniora te Brussel.

In deze creatie balanceren de acteurs op het spanningsveld tussen individu en groep. Ze zijn op zoek naar hun plaats in de wereld, maar angstig voor de reactie van de gemeenschap. Hoeveel speelruimte is er voor het eigen ‘ik’ en wat is de prijs die er voor moet betaald worden? Komt er een punt waarop ze zich niet meer kunnen conformeren en ze de ongeschreven codes van de gemeenschap doorbreken? A quoi bon, of zijn ze dan toch niet allen gelijk …

Geoffrey kreeg de vraag om samen met de internen van het internaat ‘De Muze’ een muziektheater te maken. Het resultaat is een uniek cross-over project geworden waarbij muzikanten en dansers acteren, woordkunstenaars muziek maken, jonge modeontwerpers zingen en vice versa.

Jong talent in de schoot van die fantastische stad aan de Zenne, op het kruispunt van jeugd en volwassenheid, vol goesting om door te breken en elk met hun eigen verhaal samen op het podium in een afgewerkte voorstelling die professioneel omkaderd is qua concept en scenografie.

 

Debondt studeerde af aan de Musicalafdeling van het Koninklijk Concervatorium Brussel. Na grote Professionele producties als “Assepoester’s tamelijk ware verhaal” en “The Beauty & the Beast”, besloot hij zich verder te specialiseren als docent en regisseur. Zo werkte hij reeds voor grote bedrijven als Studio 100/Plopsa & Production Pirates. Ook is hij actief als backing vocal bij Helmut Lotti en is hij regelmatig op televisie te zien in verscheidene (gast)rollen.

 

Tekst: Tom Lanoye

Regie: Geoffrey Debondt

Muziek: Hannelore Bedert

Live-orkest: o.l.v. Laure Campion (piano, viool, cello & hobo)

Spel: Anaïs Bultinck, Pelle Bruyland, Sofie Cai, Rene Cobben, Noortje Daams, Odile Decock, Arno Hoornaert, Tjardo Planckaert, Imke Rymenants, Femke Temmerman, Chloë Van Houcke, Lou Vanoutryve, Aaron Vander Eecken

Muziek

Muziek

Woord

Woord

Dans

Dans

Creatie en mode

Creatie en mode

Podiumtechnieken

Podiumtechnieken

7de jaar

7de jaar

Algemene vakken

Algemene vakken

Eerste Graad

Eerste Graad

Smartschool

Smartschool

Schrijf je in

Schrijf je in

Contact

Contact

Nieuws

Nieuws

Internaat

Internaat

Over

Over

Media

Media

Reserveren

Reserveren

Wall Of Fame

Wall Of Fame

Zomerstages

Zomerstages